Verhuizen

Maak voordat je gaat verhuizen een lijst waarop je inventariseert wat je allemaal al aan spullen hebt en wat je nog nodig hebt in je nieuwe woning. Met verhuizen naar een nieuwe woning komen natuurlijk ook andere kosten om de hoek kijken dan de verhuizing alleen. Professionele verhuisbedrijven verzorgen niet alleen het vervoer van je spullen; ze zorgen voor inpakmateriaal, je inboedel is verzekerd tijdens de verhuizing en de verhuizers zetten (als je dat opneemt in de overeenkomst) alle meubels en dozen in de juiste kamers neer. Uw huis is verkocht, u gaat naar een nieuwe (huur) woning, of misschien gaat u zelfs wel naar het buitenland verhuizen. Informeer goed bij het verhuisbedrijf of de verhuiswagens voorzien zijn van materiaal om je inboedel schadevrij te verhuizen.

Wat kost een verhuizing?

De prijs voor het laten verhuizen van uw spullen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de hoeveelheid spullen die u wilt verhuizen en welke afstand overbrugd moet worden naar de nieuwe woning vanaf de oude woning. Wij leggen u graag uit hoe de kosten van een verhuisbedrijf worden opgebouwd en waar u rekening mee dient te houden om zo efficiënt en goedkoop mogelijk te verhuizen. Het gemiddelde uurtarief dat een verhuizer hanteert voor bijvoorbeeld het verhuizen van je spullen of het schoonmaken van de nieuwe woning is €44.

De afstand van je oude woning naar je nieuwe woning bepalen ook een groot deel van de verhuiskosten. Dan kun je snel vergelijken hoe jij het goedkoopst uit bent als je je inboedel wilt verhuizen. Aan de boel laten verhuizen zijn natuurlijk wel kosten verbonden en je wilt er zeker van zijn dat je achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een verhuizer precies?’ is zoals je begrijpt niet zo snel te geven, omdat het situatie afhankelijk is. Sommige verhuizers laten een all-in prijs zien terwijl anderen bepaalde kosten pas later in rekening brengen. De kosten zijn dus afhankelijk van hoeveel verhuizers er nodig zijn en hoeveel spullen in hoeveel tijd verplaatst moet worden. De kosten die een verhuizing met zich meebrengt is sterk afhankelijk van de inboedel, maar ook van het aantal verhuizers en de afstand die moet worden afgelegd. De kosten die je maakt bij verhuizing met gebruik van een verhuiswagen, is afhankelijk van de grootte van de verhuiswagen.

DienstenGemiddelde kosten (per uur)
Verhuislift + 1 verhuizer huren€60 – €80
inpakwerk €40 – €50
Demontage/montage €45 – €60
Inboedel laten opslaan€95 – €120 per m³)
Rijdkosten€0,50 – €1 per km

Tips voor uw verhuizing

Hier vind je enkele tips waarmee je de verhuizing zo zorgeloos mogelijk kunt laten verlopen. Gaat u de verhuizing zonder verhuisbedrijf aan, dan zijn hier ook zeker verschillende verhuistips voor. Een verhuisbedrijf helpt u graag met de aspecten van uw verhuizing en kunnen ook de gehele verhuisdag voor u verzorgen.

Indien jij in het nieuwe huis voor enigszins dezelfde inrichting gaat als in het oude huis, dan is het een goede methode om alle spullen van een bepaalde kamer in te pakken in verschillende verhuisdozen en op de verhuisdoos aangeven uit welke kamer deze spullen kwamen. Zorg voor voldoende verhuisdozen, vulmaterialen, beschermingsmaterialen en natuurlijk een verhuiswagen die groot genoeg is. Schakel indien nodig tijdig een professional in die goed kan inschatten wat je nodig hebt aan materialen en die met een professionele blik meekijkt.

Een paar dagen voordat je begint met inpakken, is een goed moment om door al je bezittingen heen te gaan en te kijken wat je al tijden niet meer gebruikt hebt. Gebruik bij het inpakken bijvoorbeeld noppenfolie, oude kranten, papiersnippers of piepschuim om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Materialen die nodig zijn tijdens het verhuizen zoals verhuisdozen en verhuisdekens. Voor een soepele verhuizing, lees je bijvoorbeeld het blog met verhuistips om chaos in je nieuwe woning te voorkomen. Verhuisdozen of inpakmateriaal van slechte kwaliteit kunnen resulteren in onnodige beschadigingen tijdens de verhuizing.

Breng tassen vol kleding, weinig gebruikt speelgoed en alles wat mee zou gaan maar u niet gebruikt naar het goede doel. Zo houdt u uw verhuizing zo goedkoop mogelijk.

Je kunt prima al een paar maanden vooruit beginnen met het inpakken van de spullen die je toch niet meer nodig zult hebben in de tussentijd, zoals je tuinset wanneer je in de winter verhuist.

Checklist voor uw verhuizing

We hebben hieronder voor u een checklist gemaakt voor taken die vaak vergeten worden:

  • Huurtoeslag regelen
  • Koopcontract regelen
  • Maandelijkse belastingteruggaaf aanpassen
  • Informeren naar huisvuil, afvalpas en hondenbelasting
  • Verhuisdozen regelen
  • Reiskosten vergoeding aanpassen werk
  • Parkeervergunning opzeggen of omzetten
  • Nieuwe sleutels laten bijmaken
  • Geef uw verhuizing door aan bepaalde bedrijven (bv postnl, uw sportschool, etc)
  • Meet alles in uw nieuwe huis op wat nodig is (bv ramen voor zonwering of deuren voor uw meubels)

Interessante links