Zo maak jij jouw huis extra aantrekkelijk voor kopers

De kopers lijken tegenwoordig erg makkelijk, want iedereen wil een huis boven het hoofd, maar je kan er flink aan bijdragen om meer geld te krijgen voor je huis. Als jij wil opvallen bij bezichtigingen en mensen wil bijblijven, dan zijn dit de belangrijkste punten om op te letten.

Een goed begin

Voor de hand liggend, maar mega belangrijk, is een schoon en net huis. De kijkers willen hun eigen leven kunnen inbeelden in jouw huis en daarvoor hebben ze een schoon canvas nodig. Ga jij bijvoorbeeld je huis verkopen in Hoogeveen dan zal de makelaar je hier ook op wijzen, maar jij bent natuurlijk het liefst goed voorbereid. Stop kleine spullen het liefst ook in opbergdozen of in kasten, zodat ze uit het zicht zijn. Wanneer de kijkers zich hun eigen leven kunnen voorstellen in jouw huis, dan zorgt dit ervoor dat ze sneller bereid zijn om te overbieden.

Een frisse, gezonde woning

Wat ook belangrijk is, zijn gezonde en nette planten in huis. Planten geven een gezonde uitstraling aan je woning en dat zorgt ervoor dat jouw huis overkomt als een huis waar groei mogelijk is. Zorg er dus wel voor dat jouw planten er gezond uitzien en er strak bijstaan. Verwijder dode bladeren, haal eens een nat doekje over de bladeren zodat ze weer glimmen en zorg dat de grond er netjes uitziet. Het brein krijgt hierdoor veel positieve prikkels die zorgt voor positieve associaties met jouw woning.

Sla aan het bakken

Wat onder veel makelaars bekend is, is de invloed van geur op de verkoop. In America spuiten ze daadwerkelijk de geur van vers gebakken koekjes in woningen voor de bezichtiging. Als jij wil uitblinken, bak dan daadwerkelijk verse koekjes of een appeltaart en zorg dat jouw makelaar deze aan de kijkers aanbiedt. Liefde gaat immers door de maag en als jij een lekker gebak hebt gemaakt voor de bezichtiging, dan is jouw huis voorzien van een authentieke, heerlijke geur die mensen nog lang zal bijblijven.

Door de zure appel heen bijten

Niet iedereen heeft ze liggen, maar als ze er zijn dan kunnen ze het gevoel van potentiële kopers flink verpesten. Kleine projecten en klusjes die zijn blijven liggen in je huis, zijn een doorn in het oog van kopers. Een muur die niet afgeschilderd is of bedrading van waar ooit een lamp hing. Als je gaat verhuizen dan lijkt het niet meer zo belangrijk om het op te knappen, maar voor een koper is dit wéér een extra taak die ze moeten opknappen. Zelfs als ze van plan zijn om alle muren opnieuw te schilderen en het feit dat ze jouw lampen niet zullen overnemen, haalt niet weg dat jouw huis onaf lijkt en dat roept negativiteit op. Zet jezelf er dus toe om deze projecten nog snel af te maken, want dan heb jij het aantrekkelijkste huis in de straat!