Inspiratie voor schilderwerk in je nieuwe woning

Wanneer je jouw nieuwe woning wil schilderen kan dit een leuke uitdaging zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je er snel klaar mee bent. Er komen namelijk veel keuzes bij kijken. Om het je ietwat makkelijker te maken vind je hier een misschien wel een vleugje inspiratie. 

De kleuren van het moment 

Wanneer je begint met het inrichten van je woning is het goed om te weten welke kleur er op de muur komt. Zo kun je de meubels en andere spullen hier een beetje op uitzoeken. Vaak kies je dan voor de veilige route met een witte muur. Daar past tenminste alles bij! En daar is zeker wat voor te zeggen, maar het kan ook snel vervelen. Daarom is het leuk om te experimenteren met kleuren. 

Weet je niet zeker of de kleuren bij de woning of elkaar passen? Vraag dan een schilder of andere expert om hulp bij het uitzoeken! 

  • Natuurtinten. Een donkere groene kleur, of een zachte zandtint… Dit zijn twee voorbeelden van twee unieke en populaire natuurkleuren die er voor zorgen dat je buiten naar binnen kunt halen. Het is ideaal te combineren met heel veel andere kleuren en mooie planten. 
  • Pastel. Pastel kleuren zijn zachte en lichte kleuren die ideaal zijn om toch wat speciaals in huis te brengen zonder dat het alle aandacht trekt. Het is een leuk alternatief wat toch bij bijna alles past. 
  • Kleurvakken. Door de muur te verdelen in kleur vakken zorg je voor een creatieve en speelse kijk in jou huis. Je kunt meerdere kleuren verf combineren en je kunt zelfs behang gebruiken om het er echt uit te laten springen. Als je dit iets te veel van het goede vind, kun je er ook voor kiezen één muur in je kamer zo te schilderen en de anderen wit te laten. 

Creatieve ideeën: maak jouw woning uniek

Er zijn zoveel manieren waarop je jouw woning uniek maakt. Schilderwerk is hierbij een makkelijke en leuke optie. Hieronder vind je een aantal creatieve manieren om jouw woning er uit te laten springen. 

Radiator schilderen 

Zo’n overduidelijke witte radiator in het midden van jouw nieuw geverfde muur. Dat is natuurlijk geen gezicht. Een manier waarop je dit probleem kunt oplossen is door de radiator simpelweg mee te nemen. Maak de radiator dezelfde kleur als jouw muur en herken hem bijna niet terug! 

Geef de trap een leuke loper 

Heb je een houten trap en vind je hem er een beetje saai uitzien? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen de gehele trap te schilderen, een trapbedekking laten leggen, etc. Maar Je kunt ook een loper laten schilderen. Op deze manier zorg je zo makkelijk mogelijk voor dynamiek en kleur!

Meubels mee schilderen

Past die ene kast niet bij de rest van het huis? Of is die tafel niet helemaal mooi meer aan de bovenkant? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon laten schilderen! Je kunt er voor kiezen deze dezelfde kleur te geven als de muur, maar het is ook leuk om te spelen met contrasten. Zo weet je zeker dat jouw woning uniek is!