Nieuwbouwwoning schilderen: deze trends mag je niet missen

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, of wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, is er één ding wat zeker niet mag ontbreken. En dat is natuurlijk een verflaagje! Lees hier over de leukste trends. 

De leukste trends van dit moment 

Een nieuwe woning schilderen is niet de moeilijkste klus. Wat misschien wel moeilijker is dan het schilderen zelf is het maken van keuzes. Want wat voor kleur moet er op de muur? Of hadden we toch voor behang moeten kiezen? Hieronder vind je een aantal trends, en misschien kan dat je verder helpen. 

  • Natuurlijke tinten. Ben je een echte natuur liefhebber? Dan zijn natuurtinten voor jou de perfecte manier om buiten naar binnen te halen! Je kunt kiezen voor zandtinten, groen of juist een combinatie hiervan. 
  • Groen moet je doen! We blijven nog even in het thema ‘natuur’. Groen, en dan vooral de donker groene tinten, is tegenwoordig ontzettend in! Ben je geen fan van donkere kleuren? Dan valt deze kleur goed te combineren met lichte kleuren, zoals roze. 
  • Behang en verf. Wanneer je de kleur uitgekozen hebt, kun je nog een stapje verder gaan en deze combineren met behang! Je kunt daarbij kiezen voor een rustige kleur en een drukker printje, of juist andersom. Het is ook een uniek idee om je plafond te behangen! 
  • Gekleurde vlakken. Vind je behang te veel gedoe? Dan kun je hetzelfde effect creëren met gekleurde vlakken. Je kunt hierbij zo creatief zijn als je zelf wilt. 
  • Match je meubilair. Wanneer je meubels zelf al heel kleurrijk zijn kan een drukke of felle kleur te veel van het goede zijn. Kies in dit geval voor een lichte tint. Het is ook leuk om te kijken naar welke kleuren goed bij elkaar passen. Zo creëer je een mooi geheel. 

Schakel de schilder in

Misschien zie je door alle opties het bos niet meer. Dan kan, en in dat geval kun je er voor kiezen een schilder in te schakelen. Zo weet je zeker dat de kleuren combinatie goed bij elkaar past en dat het werk goed wordt uitgevoerd.
Een ander voordeel van een schilder is dat je zelf tijd overhoudt voor andere zaken en dit kan je veel stress schelen. Vooral als je schilderen niet je favoriete werk is.
Meer informatie over schilders vind je op schilder-nu.nl!