Wat kan een ontruimingsbedrijf voor je betekenen?

Een woningontruiming: een vervelende gebeurtenis. Stress, zorgen en emoties en alles wat erbij komt kijken zorgt ervoor dat je een vervelende periode tegemoet gaat. Maar wist je dat je het jezelf ook makkelijker kan maken? Veel mensen schakelen een ontruimingsbedrijf in. Een ontruimingsbedrijf kan een ontruiming van A-Z regelen. 

In dit artikel lees je meer over een woningontruiming en wat een ontruimingsbedrijf voor je kan betekenen.

Wat is een woningontruiming?

Een woningontruiming is het leeghalen en het bezemschoon opleveren van een woning. Een ontruiming is iets anders dan een verhuizing en de aanleiding is vaak ook verschillend. 

Een woningontruiming komt voor in de volgende situaties:

  • Je verhuurt een woning en de huurders zijn met de noorderzon vertrokken
  • Je verhuurt een woning en de huurders hebben een betalingsachterstand of er is een hennepplantage ontdekt, met uithuisplaatsing tot gevolg
  • Je verhuist naar het buitenland en kan niet je gehele inboedel mee verhuizen
  • De woning is ernstig vervuild, dit kan voorkomen bij een dierbare of een woning die je verhuurd hebt
  • De woning is van een dierbare die is overleden
  • Ook bedrijfsontruimingen komen voor. De reden hiervoor is bijvoorbeeld een faillissement, fusie of verhuizing

De voordelen van een ontruimingsbedrijf inschakelen

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Een ontruimingsbedrijf neemt je veel werk uit handen: je hoeft jezelf niet meer druk te maken over het leeghalen en schoonmaken van de woning. Daarnaast beschikt het ontruimingsbedrijf over de juiste kennis, ervaring en materialen om de ontruiming zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

De ontruimers werken gestructureerd, zorgvuldig en respectvol. Zo verloopt de ontruiming zorgeloos voor jou: je emotionele betrokkenheid blijft beperkt en je houdt voldoende tijd over voor het regelen van andere zaken die belangrijk zijn bij een ontruiming. 

Wil je meer lezen over woningontruimingen, de voordelen van een ontruimingsbedrijf en ben je benieuwd welke kosten je kunt verwachten? Via https://www.adelaar-woningontruimingen.nl/woningontruiming-gids/ vind je meer informatie!

Hoe gaat een woningontruiming in zijn werk?

Zeker niet iedere woningontruiming is hetzelfde. Toch wordt er over het algemeen een bepaalde werkwijze gehanteerd.

  1. Kennismaking en inventarisatie

Wanneer je een afspraak maakt met het ontruimingsbedrijf, komen zij langs voor een kennismaking en inventarisatie. Dit is het moment om je eigen wensen door te geven aan het ontruimingsbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan hoe je het opgeleverd wilt hebben, welke dingen je zelf gaat doen en wat je wilt dat er met de inboedel gebeurt. Ook maakt het ontruimingsbedrijf een inventarisatie van de inboedel en wordt er een planning gemaakt. 

  1. Ontruimen van de woning 

Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf langs om de woning te ontruimen. Kamer voor kamer wordt de woning ontruimt en leeggehaald. De inboedel wordt volgens afspraak opgeruimd.

  1. Schoonmaak- en herstelwerkzaamheden

Zodra de woning leeg is, kunnen de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden beginnen. Onder herstelwerkzaamheden valt het verwijderden van de vloer, het dichten van gaten in de muren en eventueel het overschilderen van de muren en plafonds. Tot slot wordt de woning schoongemaakt en bezemschoon opgeleverd. 

  1. Oplevering

Ook over de oplevering kan je afspraken maken met het ontruimingsbedrijf. Je kunt er voor kiezen om de oplevering zelf te doen, of ook uit te besteden aan het ontruimingsbedrijf.