Een koopcontract tekenen bij een notaris: hoe gaat dat?

Wanneer je een woning koopt moet er een koopcontract opgesteld en getekend worden. Één van de taken van een notaris is dan ook het maken van zo’n koopcontract. Wat dit is en hoe het tekenen in zijn werk gaat, lees je hier. 

Wat is een koopcontract? 

Een notaris kan je helpen met heel veel zaken op financieel en juridisch gebied. Een belangrijk onderdeel waar ze gespecialiseerd in zijn is het overzien grote aankopen, zoals bijvoorbeeld een huis. Bij het kopen van een huis komt veel kijken en een belangrijk punt is het koopcontract. Hierin staan alle afspraken die gemaakt zijn met de verkopers en staan er gegevens in van beide partijen. 

Ook staat er wat er betaald moet worden, wanneer de overdracht plaats zal vinden en wat voor eventuele problemen er zijn met de woning. 

Het opstellen van een koopcontract: zo gaat dat 

Het kopen van een woning is een belangrijke investering en je wilt als koper, en verkoper, dat dit zonder problemen verloopt. Daarom komt een notaris goed van pas. Bij het opstellen van het contract worden er heldere afspraken gemaakt en gaat de notaris als onpartijdige vakman aan de slag. Daarnaast kan de notaris je advies geven over het contract en de rest van de koop. 

Een koopcontract tekenen bij een notaris 

Wanneer alle afspraken gemaakt zijn en het contract opgesteld is, kun je door met de laatste stap. Namelijk het daadwerkelijk ondertekenen van het koopcontract. Het is goed om het contract snel te tekenen, maar lees het altijd goed door! Nadat beide partijen getekend hebben kan de verkoop ook daadwerkelijk doorgaan. 
Wil je meer weten over wat een notaris precies doet? Neem dan een kijkje op notaris.in!