Mijn favorieten

In het nieuws

Lage hypotheekrente: nu of nooit?
De decembermaand begon met een forse daling van de kapitaalmarktrente. De oorzaak hiervoor lag in de
Amerikaanse politiek. De marktrente stond begin december op de laagste stand sinds maart.
De lage rente op de kapitaalmarkt van dit moment zien we ook terug in de hoogte van de hypotheekrente. Door de daling van de gemiddelde 10 jaar hypotheekrente (met NHG) vorige week, bereikten alle gemiddelde hypotheekrentes de laagste stand van 2017.

Winst maken bij verkoop?
2017 blijkt een zeer gunstig jaar voor de woningverkoper. Driekwart van de woningen werd dit jaar met winst verkocht. Hun verkoopsom lag gemiddeld 32 duizend euro boven de oorspronkelijke aankoopsom. Amsterdamse huizenbezitters kunnen rekenen op een nog hogere winstmarge: woningen werden hier met gemiddeld 131 duizend euro winst verkocht.

Asbest
Tot in de jaren '80 werd asbest veel gebruikt bij de bouw van huizen. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden vanwege de gezondheidsrisico's die het materiaal met zich meebrengt. Wanneer het verbod in werking treedt, betekent dit dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze vóór 2024 moeten verwijderen. Hierbij maakt het niet uit of dit dak in bezit is van een particulier, een bedrijf of de overheid. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het verbod.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring